maanantai 22. toukokuuta 2017

Lyskalle SM-hopeaa tilastokilpailusta

Tilastomatematiikan jatkokurssilla (MAA15) käyntiin lähtenyt tilastoprojekti saatiin päätökseen helmikuussa, kun MAOL ry julisti tämänvuotisen kilpailun voittajat. Siinä missä Lyska on aiemmin kolmesti voittanut koko kansainvälisen kilpailun, yllettiin tällä kertaa pelkkään hopeaan Suomen tasolla. Kilpailun aiheena oli Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi historia, ja Lyskan tiimi (Teemu Flygare, Tuukka Mehtälä ja Robin Mäki) keskitti projektinsa 90-luvun laman vaikutuksiin suomalaisten nuorten hyvinvointiin. Voittajaposterin aiheena oli perisuomalaiseen tyyliin kuningas alkoholi.


Kaiken kaikkiaan mukava, tiedonhakua opettava projekti. Toki hopea on häpeä, joten tässä vaiheessa lähinnä kaduttaa”, kertoo Teemu Flygare, yksi Lyskan joukkueen jäsenistä.

Posterin aiheeseen päädyttiin pohtimalla merkittävimpiä viimeaikaisia mullistuksia Euroopan tasolla, ja yhdistämällä se kilpailun kohdeyleisöön. Lähteinä käytettiin esimerkiksi Kelan vuosikatsauksia sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tutkimuksia. Posterissa pyrittiin tutkimaan valtion ja kuntien tekemien talousratkaisujen vaikutuksia perheiden ja erityisesti nuorten terveyteen, ja löytämiemme tuloksien laajuus yllätti itsemmekin. Julisteen tuloksia on lopuksi arvioitu kriittisesti, sillä esimerkiksi mielenterveyspalveluiden käytön prosentuaalinen kasvu voi hyvin kertoa itse palvelun käytettävyyden helpottumisesta. Juliste on nähtävillä Lyskan aulassa ja nettisivuilla.TilastoTulostus.jpg
Voit katsoa julisteen parempilaatuisena alla olevasta linkistä:
https://drive.google.com/file/d/0B7a4_8ESQIA-ZlZhcENhQnhXTkU/view?usp=sharing

Teksti: Robin Mäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti