maanantai 15. toukokuuta 2017

Äitienpäivän nostalginen yhteislaulutilaisuus

Äitienpäivänä 14.5.2017 pidettiin Lyskalla Suomi 100 vuotta suomalaista koululaulua -yhteislaulutilaisuus. Osanottajia tilaisuudessa oli yli sata aina lapsiperheistä eläkeläisiin.

Yhteislaulutilaisuudessa laulettiin yhteensä 16 laulua, jotka olivat joko suomalaisia kansanlauluja tai kansakoulussa laulettuja lauluja. Kansakoulussa aikanaan opiskelleille osanottajille tuttuja sävelmiä olivat erityisesti Seitsemän miehen voima, Peipon pesä, Oolannin sota ja Taivas on sininen ja valkoinen.

Yhteislaulujen lisäksi tilaisuudessa kuultiin opiskelijoiden ja alumnien musiikkiesityksiä, kuten koulumme tunnuslaulu Lyseonpuiston lukion laulu ja Unto Monosen säveltämä Lapin tango. Lyseonpuiston lukion laulun lauloivat Ida Mansikkasalo ja Saana Yli-Tepsa, ja Lapin tangon esitti englanninopettajamme Annukka Kurvinen.

Musiikkitapahtuma keräsi Lyskan aulaan runsaasti väkeä. (Kuva: Pia Ylisuvanto)

Koko tilaisuuden tunnelma oli nostalginen ja hyväntuulinen. Moni kansakoulussa opiskellut sai illan aikana laulaa iloisesti samoja lauluja, joita oli laulanut monta kertaa lapsuudessaan. Itselläni oli ilo nähdä isoäitini pääsevän laulamaan Peipon pesää ja Oolannin sotaa, joita hän aikanaan lauleskeli minulle, kun olin lapsi.

Tilaisuuden osanottajat lauloivat niin komeasti, että illan isäntänä ja kapellimestarinamme toiminut musiikin lehtori Esa Tikkala totesi meidän laulavan sieluistamme. Minulla jäi todella lämmin vaikutelma tapahtumasta. Olen iloinen, että sain jakaa laulamisen ilon äitini ja isoäitini kanssa juuri äitienpäivänä.

Teksti: Aatu Ylisuvanto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti