lauantai 5. marraskuuta 2016

Lypsykoneesta Pokémon GO:hun -kurssin työpajapäivä

Maanantaina 31.10.2016 pidettiin Lypsykoneesta Pokemon Go:hun -kurssin työpajapäivä. Kurssi on oppiainerajat ylittävä ja projektiluontoinen. Lisäksi se kytkeytyy Suomi 100 -hankkeeseen. Kurssilla opiskelijoiden on tarkoitus kouluvuoden aikana luoda projektityö teknologian käytöstä eri ikäluokissa ja elämän osa-alueilla. Valmiit työt kerätään Suomen Kirjallisuuden Seuran ylläpitämään Muistikko-nettialustaan. Kurssiin kuuluu myös tutustumisvierailu Suomen Kirjallisuuden Seuraan ja sen arkistoihin Helsinkiin 11.11.2016.  Lyseonpuiston lukio on projektissa mukana olevista kouluista pohjoisin.

Työpajapäivää varten koulullemme saapui vieraaksi Suomen Kirjallisuuden Seuran yleisötyön kehittäjä Inari Ranta. Opiskelijat saivat esitellä ja muotoilla projekti-ideoitaan, opiskella Muistikon käyttöä ja kysyä kurssiin liittyviä askarruttavia kysymyksiä vieraaltamme. Opiskelijat saivat runsaasti tietoa SKS:n historiasta ja tehtävistä; sen arkistoissa säilytetään niinkin kallisarvoista kulttuuriperintöä kuin esimerkiksi Kalevalan alkuperäisiä käsikirjoituksia.

Opiskelijat ovat kokeneet kurssin tarjoavan oivan tavan kokeilla projektiluontoista työskentelyä, josta on varmasti hyötyä jatko-opinnoissa. Lisäksi aihe mahdollistaa poikkileikkauksen eri oppiaineiden välillä täysin oman kiinnostuksen mukaan. Kurssin kohokohdasta, Helsingin matkasta, odotetaan myös hyvin mielenkiintoista ja antoisaa kokemusta.
       
Laura Selkälä

Kuva: Eija Toivainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti