torstai 1. helmikuuta 2018

Lyskan nuoret filosofisten kysymysten äärellä Helsingissä

Helsingissä pidettiin tammikuun 19. ja 20. päivinä Nuorten filosofia-tapahtumia (Nufit). Lyskaa lähti edustamaan viiden opiskelijan väittelyjoukkue: Milla Laakso, Iida Kostamo, Jutta Pirttilahti, Anni Rantaniemi ja Emilia Tammilehto. Lyseonpuiston lukio osallistui neljättä kertaa peräkkäin tapahtuman yhteydessä järjestettävään Sokrates-väittelykilpailun.

Tapahtuma järjestettiin 17. kerran, ja tällä kertaa kantava teema oli Absurdi. Kaksipäiväiseen ohjelmaan kuului Sokrates-väittelykilpailun lisäksi kaksi työpajaa ja yhteensä 20 luentoa teemasta Absurdi eri alojen asiantuntijoiden toimiessa luennoitsijoina. Luentojen sarjan aloitti tapahtuman aloituspuheenvuorojen jälkeen Erkki Tuomioja aiheella Olkaa realisteja, vaatikaa mahdottomia!

Muita luentoja olivat mm. Jouko Väänäsen Cantorin paratiisi ja matematiikan totuudet, Eliisa Aaltolan Ajatteleva eläin ja Mira Eskelisen Sukupuolen mielettömyys. Ne tarjosivat monipuolisilla sisällöillään uudenlaisia näkökulmia aiheisiin, joita tulee ajateltua harvoin.

Lyseonpuiston lukion väittelyryhmän väittelyt sijoittuivat tammikuun 20. päivän lauantaihin, jolloin pidettiin myös Sokrates-kilpailun finaali illasta. Lyskan edustajat väittelivät yhteensä kahdessa väittelyssä: ensimmäinen aiheesta Todellisuus on todennäköisimmin simulaatio ja toinen aiheesta Autiolla saarella olet aina moraalisesti oikeassa. Molemmat päättyivät tulokseen 2-1, ensimmäinen Lyskan voittoon ja toinen Lyskan vastustajana olleen Luostarivuoren lukion voittoon.

Ensimmäinen lukiomme väittelyistä oli erittäin korkeatasoinen, mikä huomioitiin tuomareiden puolelta. Toinen väittelyistä oli erittäin tasainen, ja se loppujen lopuksi päättyi toisen lukion voittoon. Molemmat väittelyistä olivat väitteidensä puolesta monipuolisia ja jännitys oli erittäin korkealla.

Lauantai-iltana kello 20:30 pidettiin Sokrates-väittelykilpailun finaali Joensuun lukion ja Turun klassillisen lukion välillä aiheesta Mahdottoman vaatiminen on hyvä keino saada muutoksia aikaan. Kilpailun voitto meni erittäin viihdyttävän väittelyn jälkeen Turkuun.

Väittelykilpailun finaaliin pääsivät Joensuu ja Turku.

Kaksipäiväisestä tapahtumasta jäi käteen uutta filosofista kirjallisuutta, monia ajatuksia ja näkökulmia eri aiheista. Kokemuksena matka oli todella arvokas, ja kannatti todellakin lähteä retkelle, josta oli kuullut lukuvuosien aikana paljon.

Suosittelen lämpimästi tapahtumaa kaikille niille, jotka ovat vähänkin kiinnostuneet filosofiasta ja kaikenlaisten asioiden ajattelusta ylipäätään. Palasin kotiin paljon rikkaampana niin ajatusten, kirjallisuuden kuin myös kokemusten osalta.

Aatu Ylisuvanto

3 kommenttia:


 1. Hei,
      Sinä, joka haluaa lainata nopeasti ja helposti lainaa, voi pyytää morisloancompany1@gmail.com. Koska laina ei vaadi vakuuksia, voit lainata mitä tarvitset tai ratkaista muita. Lisätietoja saat nyt ja saat lainaasi (morisloancompany1@gmail.com, + 1-631-858-4522) Kiitos Moris

  VastaaPoista
 2. Olen Saara Kemi yksityinen lainanantaja, joka tekee erilaiset lainat kansainvälisille maille nopeasti 3 prosentin korolla, jos kiinnostunut ystävällisesti Ota yhteyttä sähköpostitse: saara.kemi@gmail.com

  Motto: Onnea on tyydytyksemme
  Me elämme motto, voimme auttaa sinua

  VastaaPoista
 3. Olen Saara Kemi yksityinen lainanantaja, joka tekee erilaiset lainat kansainvälisille maille nopeasti 3 prosentin korolla, jos kiinnostunut ystävällisesti Ota yhteyttä sähköpostitse: saara.kemi@gmail.com

  Motto: Onnea on tyydytyksemme
  Me elämme motto, voimme auttaa sinua

  VastaaPoista