torstai 15. helmikuuta 2018

Kamariorkesterin vierailu koululla 24.1.2018

Kamariorkesteri vieraili koulullamme piristämässä keskiviikkoiltapäivää esityksellään. Kamariorkesteri musisoi solistinaan Esko Grundström, ja konsertin teemana oli valtiottomien kansojen musiikki. Esitys aloitettiin soittamalla kurdien perinteistä musiikkia, minkä lisäksi sävellyksiä päästiin kuulemaan myös romanien, palestiinalaisten ja rohingya muslimien perinteestä. Grundström väritti esitystä moninaisella soitinten kavalkadilla, johon kuului muun muassa kaksi erilaista haitaria, kantele ja jopa laulua.Esitys oli mielenkiintoinen ja viihdyttävä, hieman eksoottinenkin. Näin suomalaiselle tuntemattomampien kulttuurien musiikkia tulee kuunneltua kovin harvoin ja jokainen sävellys oli ennalta tuntematon, ainakin allekirjoittaneelle. Musiikki oli hyvin elävää, ja siitä saattoi nauttia myös musiikista ja mukaan mahtuneista musiikkiperinteistä sen kummemmin tietämätön. Konsertin aihe oli iloinen yllätys, sillä niin hienoa kuin eurooppalainen klassinen musiikki onkin, vaihtelu virkistää.

Hienona loppuhuipennuksena ohjelmalleen kamariorkesteri esitti kunnianosoituksena eläköityvälle musiikinopettajallemme Esa Tikkalalle hänen oman Lainaan aallot -sävellyksensä.


Konsertti oli loppuun saakka nautinnollinen kokemus ja mukava mahdollisuus rentoutua ja vetää henkeä keskellä kouluviikkoa ja pitkää työputkea.


teksti: Anni Rantaniemi 2a

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti