torstai 27. lokakuuta 2016

Hyvinvointia ja sisäistä säihkettä

Syyslomaa edeltävänä keskiviikkona koulullamme järjestettiin hyvinvointiaamupäivä. Se on messutyylinen tapahtuma, jossa esiteltiin tänä vuonna noin 20 erilaista harrastusta ja koulutuspaikkaa. Vuoden teemana oli “sisäinen säihke”, jota lähestyttiin tutkiskelemalla omia voimavaroja ja vahvuuksia.

Hyvinvointiaamupäivän avasi rehtori, minkä jälkeen kilpacheerleading-ryhmä Arctic Cheer All Stars esitteli taitojaan. Aamupäivän aikana pidettiin työpajoja, joissa päästiin tutustumaan erilaisten yhdistysten toimintaan. Tyttöjen talon työpajassa etsittiin omaa sisäistä supersankaria, Nupin pajassa tehtiin mindfulness-harjoituksia ja myös naurujoogaa päästiin kokeilemaan.

Päivän aikana opiskelijat syventyivät pohtimaan vahvuuksiaan. Missä olen hyvä? Mitä positiivisia ominaisuuksia minulla on? Mikä tekee minut onnelliseksi? Näihin kysymyksiin on hyvä palata silloin tällöin; ne piristävät huonoa päivää kummasti. Muiden mielipiteistä ei kannata välittää ja turha "murheilu" kannattaa unohtaa. Kun negatiivisuutta ei päästä valloilleen, omat unelmatkin ovat saavutettavissa. Tätä pohdittiin myös luennolla, jonka piti nuorisopalvelu Balanssin edustaja.

Opiskelijat vaikuttivat tyytyväisiltä tapahtumaan ja kävivät pisteillä aktiivisesti. Vierailijoiden loihtimat kampaukset ja lakatut kynnet piristivät vielä tapahtuman jälkeenkin!


Arctic Cheer All Stars on action!

Metsäkeskus Pilkkeen työpajassa ratkottiin erilaisia puusta valmistettuja älypelejä.

Kuvistyöpajasssa tuunattiin omat heijastimet.

Aulassa kuultiin myös musisointia.
Kuvat: Tuukka Nerg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti